De Fietsenhandel Hoorn

Uw Fietsenwinkel in Hoorn en omgeving!

De beste service en kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De fiets pakken om je dagelijkse behoeftes uit te voeren was nog nooit zo populair als nu. Door de doorbraak van de E-Bike is fietsen alleen maar leuker geworden. De E-bike keuze is enorm en bij De Fietsenhandel Hoorn vind je een uitgebreid aanbod! Alle soorten en maten van verschillende topmerken zijn verkrijgbaar in onze winkel en webshop. Naast onze uitgebreide E-bike assortiment verkopen wij ook reguliere fietsen. Je vind ons aanbod in de winkel en op de website, kijk vooral even rond!

 

Veel gestelde vragen

Nieuwe fietsen = 1 jaar op de frame 

Tweedehands  E-bikes = 1 week op de frame en accu & motor

Normale Tweedehands fietsen = Geen garantie , worden verkocht tegen koopjes

  • De oude veiling 25E 1689AA Zwaag.

Hoe kan ik Retourneren?

Door de voorwaarden te bekijken en de richtlijnen aanhouden voor het retourneren van een fiets.

Hoe monteer ik mijn fiets?

Door de voorwaarden te bekijken en de richtlijnen aanhouden voor het retourneren van een fiets.

Wat is mijn framemaat?

Door de voorwaarden te bekijken en de richtlijnen aanhouden voor het retourneren van een fiets.

Klantenservice

Wij bij DeFietsenhandelHoorn vinden het belangrijk dat je niet alleen tevreden bent met je aankoop, maar er ook lang van kan genieten. Aarzel dan ook vooral niet om contact met ons op te nemen wanneer je een vraag hebt!

Waar ben je naar op zoek?

Wij helpen u graag verder.

Winkel Locatie

Het fietsplan anno 2023

Nationale fiets projecten

Een fietsplan kun je zien als stimuleringsregeling voor fietsen naar het werk. Werkgevers die dit hun medewerkers aanbieden doen dit vaak vanuit hun vitaliteitsbeleid of met een duurzaam motief. Ook parkeerproblematiek kan een aanleiding zijn. Het komt erop neer dat medewerkers via hun werkgever met belastingvoordeel een nieuwe fiets kunnen kopen. In het geval van een elektrische fiets scheelt dat al snel wat geld. Niet gek dat medewerkers de fiets als meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde zien. Maar ook als werkgever bespaar je met een fietsplan. Je keert namelijk minder brutoloon uit. Loon, waarover je gemiddeld 18% aan sociale lasten betaalt.

Het kan natuurlijk gebeuren. Je hebt een fiets besteld en ontvangen. De fiets is toch niet helemaal wat je had verwacht of misschien is de fiets toch te groot of te klein. Je hebt dan de mogelijkheid om je fiets binnen 14 dagen na ontvangst en ongebruikt te retourneren. Lees hieronder welke voorwaarden wij stellen aan het retourneren van je fiets.

Om je fiets te retourneren vragen wij om contact met ons op te nemen. Dit kan door ons te bellen of te mailen. Wij zijn telefonisch op werkdagen bereikbaar tussen 10:00 uur en 17:00 uur op 0229- 505 563 of per e-mail: Info@defietsenhandelhoorn.nl

Fiets in doos
Heb jij een fiets in doos besteld en wil je deze retourneren? De fiets moet op dezelfde wijze geretourneerd worden zoals jij deze hebt ontvangen. Dus gedemonteerd en in de originele verpakking. Vanwege de omvang van het pakket hebben wij alleen de mogelijkheid de verpakte fiets op te laten halen via een Pick Up afspraak met DHL. Graag ontvangen wij een foto van de verpakte fiets alvorens wij een Pick Up afspraak in plannen. Wij kunnen deze afspraak inplannen op een werkdag naar keuze. Er is helaas geen Pick Up afspraak in het weekend mogelijk. DHL haalt de fiets op de afgesproken dag op tussen 08:00 uur en 18:00 uur. Het is helaas niet mogelijk om een tijdvak af te spreken of te ontvangen. 

Let op: De kosten voor het retourneren van een fiets in doos zijn €36,30,- en voor rekening van de klant. 

Fiets rijklaar 
Heb jij je fiets rijklaar besteld en wil je deze retourneren? De fiets moet op dezelfde wijze geretourneerd worden zoals jij deze hebt ontvangen. In het geval van een rijklare fiets neemt onze partner Post NL bij levering de verpakking van de fiets mee. Wij vragen je om de fiets zo goed als mogelijk op dezelfde wijze te verpakken zoals je deze hebt ontvangen. Vanwege de omvang van het pakket hebben wij alleen de mogelijkheid de verpakte fiets op te laten halen via een Pick Up afspraak met Koeriersdienst Besseling. Graag ontvangen wij een foto van de verpakte fiets alvorens wij een Pick Up afspraak in plannen. Wij kunnen deze afspraak inplannen op een werkdag naar keuze. Er is helaas geen Pick Up afspraak in het weekend mogelijk. Koeriersdienst Besseling haalt de fiets op de afgesproken dag op tussen 08:00 uur en 18:00 uur. Het is helaas niet mogelijk om een tijdvak af te spreken of te ontvangen. Wel is het mogelijk om je telefoonnummer op te geven. De chauffeur belt je dan op de dag van de afspraak 30 minuten voor aankomst op om door te geven dat hij naar je onderweg is. 

Let op: De kosten voor het retourneren van een fiets rijklaar zijn €45,- en voor rekening van de klant.  

Accessoires                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Wil je accessoires retourneren? Deze kan je binnen 14 dagen ongebruikt en in originele verpakking retourneren door deze in een afgesloten doos te versturen naar:

De Fietsenhandel Hoorn
T.a.v. de retour afdeling
De Oude Veiling 25E
1689AA Zwaag

Vergeet niet duidelijk je ordernummer, reden van retour en gewenste actie (omruilen, geld terug) te vermelden. 

Let op: De kosten voor het retourneren van accessoires zijn voor rekening van de klant. Bewaar je verzendbewijs goed tot je retour bij ons is verwerkt. 

Verwerking van je retour

Wij doen ons best om vanaf het moment dat de fiets bij ons in het magazijn is ontvangen je retour opdracht binnen 7 werkdagen te verwerken.

Wil jij je fiets omruilen? Dan maken wij een nieuwe order voor je aan.

Heb je ervoor gekozen om je aankoopbedrag terug te ontvangen? Deze ontvang je dan op dezelfde wijze terug als waarop je hebt betaald. Wij halen de retourkosten van het aan jou terug te betalen bedrag af. 

Hoe monteer ik mijn fiets?

Bijna al onze fietsen worden in doos bij u thuis geleverd. Dit betekent dat 85% is afgemonteerd en dat u het laatste stukje montage zelf kunt uitvoeren. Onze ervaring leert dat veel mannen en vrouwen hier handig genoeg voor zijn. Montage set nodig? Alle gereedschap die u nodig heeft voor het monteren van een fiets in doos! (verkrijgbaar in de webshop) Een korte overzicht van de onderdelen die in de doos bij een nieuwe fiets geleverd worden en zelf gemonteerd/afgesteld moeten worden.  WIJ ADVISEREN DE FIETS RIJKLAAR TE LATEN LEVEREN VOOR DE BESTE SERVICE!

Spatborden

Jasbeschermer

Koplamp

Voordrager

Stuur

Remmen afstellen

Bel

Versnellingen afstellen

Pedalen

Stabilisator

Voorwiel

Ketting stellen/aanspannen

Standaard

 

Zadel(pen)

 

Wat is mijn framemaat?

Wij vinden het belangrijk dat je goed op je nieuwe fiets past. Hiervoor moet je de juiste framemaat kiezen die bij je binnenbeenlengte hoort. Met de framemaat van een fiets wordt de hoogte in centimeters, tussen de trapas en de zadelbuis van de fiets bedoeld. Bij kinderfietsen hebben we het altijd over de wielmaat (in inch uitgedrukt). Om een indicatie te krijgen van welke framemaat of wielmaat bij welke lengte hoort. Verwijzen we je graag naar onze tabellen hieronder. Let wel op, dit is altijd een indicatie. 

Zelf eenvoudig de framemaat van je fiets berekenen:

Hiervoor hebben we je binnenbeenlengte nodig. Ga met beide benen ongeveer 15 cm uit elkaar staan en meet de afstand vanaf de grond tot aan de kruishoogte. Druk de hoogte uit in cm en niet in inch. Vermenigvuldig dit getal met 0,68. De uitkomst is de framemaat die het beste past. Bekijk de tabel hieronder 

Is de uitkomst van deze som bijvoorbeeld 51,6cm, dan kan je het beste een fiets kiezen met een framemaat tussen de 51 en 52 cm. Beschik je over een fiets met een verende zadelpen? Haal dan 4 cm van de framemaat af. Deze 4 cm wordt namelijk gebruikt door de vering in de zadelpen. Uiteraard hangt de framemaat verder ook af van je persoonlijke voorkeur, kom bijvoorbeeld liever met je tenen bij de grond of je hele voet. 

Framemaat tabel 

We hebben in de tabel ook de lichaamslengte er bij gezet ter indicatie. 

TIP!Twijfel je over de framemaat? Neem dan liever 1 maat te klein dan 1 maat te groot. Door het zadel hoger te zetten kun je namelijk nog het een en ander corrigeren.

Deze maten gelden zowel voor onze heren– als damesfietsen. Voor mountainbikes werkt het net wat anders. De framemaat van je nieuwe mountainbike bepalen?

Binnenbeenlengte in CM

Framemaat in CM

Lichaamslengte in CM

67

46

149 – 166

68

47

151 – 168

70

48

154 – 171

72

49

157 – 174

74

50

159 – 176

75

51

160 – 177

77

52

162 – 179

78

53

164 – 182

80

54

166 – 184

81

55

168 – 186

83

56

171 – 189

84

57

174 – 192

86

58

176 – 194

87

59

178 – 196

88

60

180 – 198

90

61

183 – 202

91

62

185 – 204

93

63

186 – 206

94

64

188 – 208

96

65

190 – 210

framemaat kinderfiets

Let op: koop nooit een kinderfiets op de groei! Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Kinderen horen goed met hun voeten bij de grond te kunnen komen. Dit omdat ze zo vaak instinctief afremmen bij een noodsituatie.

Leeftijd LichaamslengteInchmaat Kinderfietsen
2 – 4 jaar94 – 104 cm12 inch
3 – 5 jaar100 – 107 cm14 inch
4 – 6 jaar105 – 110 cm16 inch
4 – 8 jaar110 – 116 cm18 inch
6 – 8 jaar117 – 122 cm20 inch
5 – 9 jaar122 – 128 cm22 inch
8 – 12 jaar128 – 140 cm24 inch
10 – 14 jaar140 – 152 cm26 inch
Scroll naar boven